Νότια Κορέα-Kίνα: Η «μάχη» στις παραγγελίες νεότευκτων

Νότια Κορέα-Kίνα: Η «μάχη» στις παραγγελίες νεότευκτων

284
Νότια Κορέα-Kίνα: Η «μάχη» στις παραγγελίες νεότευκτων

Την πρώτη θέση παγκοσμίως σε παραγγελίες νεότευκτων έλαβαν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία διατηρούν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την εν λόγω πρωτιά, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων παραγγελιών για LNG carriers.

Επικαλούμενο στοιχεία του Clarkson Research Service, το Yonhap αναφέρει ότι οι παραγγελίες νεότευκτων για τον Αύγουστο ανήλθαν σε 23, αντιπροσωπεύοντας το 73% των παγκόσμιων παραγγελιών, οι οποίες ανήλθαν σε 36.

Τη δεύτερη θέση για τον Αύγουστο έλαβαν τα ναυπηγεία της Κίνας, οι συνολικές παραγγελίες των οποίων έφτασαν τις δώδεκα, ενώ τα ναυπηγεία του Βιετνάμ ήρθαν τρίτα, με μόλις μία παραγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας έμειναν αρκετά πίσω σε σχέση με αυτά της Κίνας, για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020. Πιο συγκεκριμένα, κατά την εν λόγω περίοδο, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας έλαβαν 75 παραγγελίες (29% παγκοσμίως), ενώ τα κινεζικά ναυπηγεία 201 (54% παγκοσμίως).

Την τρίτη θέση για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 έλαβαν τα ναυπηγεία της Ιαπωνίας, οι παραγγελίες των οποίων έφτασαν τις 43 (8% παγκοσμίως).

Φωτό: YONHAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.