Σε πλήρη εξέλιξη το Arctic LNG 2

Σε πλήρη εξέλιξη το Arctic LNG 2

184
Σε πλήρη εξέλιξη το Arctic LNG 2

H PAO Novatek, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι το joint venture της, Arctic LNG 2, προέβη σε συμφωνία μακροχρόνιας ναύλωσης 14 Arc7 ice-class LNG tankers με τη Smart LNG (σύμπραξης μεταξύ της Novatek και της PAO Sovcomflot).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η Novatek, τα εν λόγω πλοία θα ναυπηγηθούν στο Zvezda Shipbuilding Complex της Ρωσίας. Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες του Arctic LNG 2 (Novatek, Total, CNPC, CNOOC και η κοινοπραξία Mitsui και JOGMEC), σύμφωνα με τo Sea Transportation Strategy του εγχειρήματος, είχαν εγκρίνει τη ναυπήγηση 15 Arc7 ice class LNG carriers στο ναυπηγικό συγκρότημα Zvezda Shipbuilding.

Η ναυπήγηση προηγμένων gas tankers αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον αρκτικό στόλο του Arctic LNG 2, ενώ θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ετήσια μεταφορά καυσίμων LNG από το Βόρειο Πέρασμα στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού Ωκεανού και θα δώσει ισχυρή ώθηση στη ναυπηγική βιομηχανία της Ρωσίας.

Φωτό: Joel Karppanen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.