Πτώση για τις τιμές αργού πετρελαίου

Πτώση για τις τιμές αργού πετρελαίου

212
Πτώση για τις τιμές αργού πετρελαίου

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 7/9 καθώς η Σαουδική Αραβία προχώρησε στις μεγαλύτερες το τελευταίο πεντάμηνο μηνιαίες μειώσεις τιμών για το αργό με το οποίο προμηθεύει την Ασία, ενώ η αβεβαιότητα για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα σκιάζει την ανάκαμψη των αγορών πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 42,04 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 62 σεντς ή 1,4% στις 11:59 ώρα Ελλάδας, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 41,51 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου. Τα futures για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 63 σεντς ή 1,6% στα 39,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 38,55, τη χαμηλότερη τιμή από τις 10 Ιουλίου.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησε στη μεγαλύτερη από τον Μάιο μείωση της επίσημης τιμής πώλησης του Οκτωβρίου για το ελαφρύ αργό που πουλά στην Ασία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη. Η Ασία είναι η περιοχή που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εισαγωγής πετρελαίου που στηρίζει τις τιμές με την αγορά ποσοτήτων ρεκόρ, επιβράδυνε τις αγορές της τον Αύγουστο και αύξησε τις εξαγωγές των προϊόντων της, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα οι τελωνειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Kman/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.