Η επιβατηγός ναυτιλία «στα σχοινιά»

Η επιβατηγός ναυτιλία «στα σχοινιά»

208
Η επιβατηγός ναυτιλία «στα σχοινιά»

Σε περαιτέρω αλλαγές των προγραμματισμένων ταξιδιών της σκοπεύει να προβεί η Brittany Ferries. Με τον αντίκτυπο της πανδημίας να είναι ακόμη φανερός στην επιβατηγό ναυτιλία, οι εν λόγω αλλαγές, που θα εφαρμοστούν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αποτελούν μέρος του πενταετούς σχεδίου ανάκαμψης της εταιρείας μέσω μείωσης των δαπανών της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρεία, περίπου 65.000 επιβάτες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, κατόπιν απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς σε όσους ταξιδιώτες έρχονται από την Ισπανία και τη Γαλλία. Πέρα από τις βραχυπρόθεσμες ακυρώσεις, η εταιρεία κάνει επίσης λόγο για ιδιαίτερα χαμηλή ζήτηση όλο το φθινόπωρο.

Ο γενικός διευθυντής της Brittany Ferries, Christophe Mathieu, δήλωσε ότι «η επιβατική κίνηση αποτελεί πηγή για το 75% των εσόδων μας, τα οποία, λόγω της κρίσης, έχουν πληγεί σημαντικά». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η κίνηση ήταν ουσιαστικά μηδενική, ενώ υπήρχαν ελπίδες ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι επιβάτες της Brittany Ferries θα υπερέβαιναν τους 350.000. «Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δύσκολα θα αγγίξουμε τους 200.000 επιβάτες».

Τα δρομολόγια του πλοίου «Connemara» είναι αυτά που θα επηρεαστούν περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πλοίο, το οποίο εξυπηρετεί το δίκτυο Cherbourg-Portsmouth και Le Havre-Portsmouth, θα αναστείλει τα δρομολόγιά του από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι τα θεμέλιά της είναι γερά και μπορεί να αντεπεξέλθει στα δεδομένα που ουσιαστικά έχει επιβάλει η πανδημία. Θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα αποτελεί το γεγονός ότι οι κρατήσεις της εταιρείας για το 2021 βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς είναι κατά 100.000 περισσότερες σε σχέση με το 2019.

Φωτό: Viktor Forgacs/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.