Το άνοιγμα της Τοtal στα παράκτια αιολικά πάρκα

Το άνοιγμα της Τοtal στα παράκτια αιολικά πάρκα

147
Το άνοιγμα της Τοtal στα παράκτια αιολικά πάρκα

Η Total συνήψε συμφωνία με τη Macquarie’s Green Investment Group (GIG) για την ανάπτυξη πέντε παράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα, με δυνητική ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα περί τα 2 gigawatts (GW).

Στη νέα συνεργασία συμμετέχουν τα δύο μέρη με ποσοστό 50% έκαστο. Τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στις νότιες και ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας (επαρχίες Ulsan και South Jeolla), ενώ στόχος των Total και GIG είναι η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης μονάδας περί τα τέλη του 2023.

Με την ανακοίνωση του Green Deal από πλευράς ΕΕ τον Ιούλιο του 2019, η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τη δέσμευσή της να αναπτύξει projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου αυτές να συμμετέχουν κατά 20% στο ενεργειακό μείγμα της χώρας έως το 2030. Τέτοιου είδους «πράσινα» εγχειρήματα παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές στην ασιατική χώρα, δεδομένων της κυβερνητικής στήριξης αλλά και της υψηλής τεχνογνωσίας των ναυπηγείων και των φιλόδοξων προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης που «τρέχουν» στη χώρα.

Ο γαλλικός κολοσσός, όπως και άλλοι μεγάλοι παίκτες στον τομέα της ενέργειας (Royal Dutch Shell Plc και BP Plc), έχουν εκφράσει ανοιχτά τις βλέψεις τους για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους στα ορυκτά καύσιμα. Συνεπώς, η νέα συνεργασία με την GIG προσανατολίζεται προς αυτήν ακριβώς τη δέσμευση.

«Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές των παράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας», σχολίασε τέλος ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και CEO της Total.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.