Ινδία: Ανοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

Ινδία: Ανοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

57
Ινδία: Ανοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

Αύξηση κατά 6% κατέγραψαν οι εισαγωγές LNG της Ινδίας τον Ιούλιο, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Ο συνολικός όγκος εισαγωγών του εν λόγω καυσίμου για τη χώρα ανήλθε στα 2,96 δισ. κ.μ., ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 άγγιξε τα 2,79 δισ. κ.μ. Ωστόσο, οι συνολικές εισαγωγές LNG της Ινδίας για το πρώτο επτάμηνο του 2020 έχουν σημειώσει πτώση κατά 7,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, από 10,79 δισ. κ.μ. στα 9,96 δισ. κ.μ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Petroleum Planning and Analysis Cell (PPAC) του Υπουργείου Πετρελαίου της Ινδίας, η αξία των εισαγωγών LNG για τον μήνα Ιούλιο σημείωσε πτώση, από τα $800 εκατ. το 2019, στα $500 εκατ. για το 2020. Το PPAC αναφέρει ότι η χώρα εισάγει LNG μέσω έξι διαφορετικών τερματικών σταθμών, με συνδυασμένη χωρητικότητα 42,5 εκατ. τόνων. Ένας από τους τερματικούς σταθμούς είναι ο Dahej LNG terminal της Petronet, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρατεύσει το 80,7% της χωρητικότητάς του προκειμένου να διαχειριστεί τις εισαγωγές LNG του Ιουλίου.

Ακόμη, σημαντικό όγκο φορτίων LNG παρέλαβαν και οι τερματικοί σταθμοί Dabhol LNG, Kochi LNG, Ennore και Mundra.

Φωτό: Gas Corporation Handout/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.