Πράσινη ναυτιλία: Οι ναυλωτές σε θέση ισχύος

Πράσινη ναυτιλία: Οι ναυλωτές σε θέση ισχύος

227
Πράσινη ναυτιλία: Οι ναυλωτές σε θέση ισχύος

Ένας εκ των κορυφαίων commodity traders του κόσμου, η Cargill, αναμένεται να επενδύσει στη ZeroNorth, το spin-off της Maersk Tankers, που στόχο έχει τη μείωση των ρύπων του υπό διαχείριση στόλου της δανέζικης εταιρείας μέσω της χρήσης ψηφιακών λύσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Cargill, η επένδυση θα αυξήσει τον αριθμό των πλοίων που χρησιμοποιούν το λογισμικό Optimise για τη μείωση των εκπομπών τους στα 1.000.

«Χρησιμοποιώντας ποσοτικά δεδομένα για την απόδοση των πλοίων, οι πελάτες της Cargill θα επωφεληθούν από τις μειώσεις στις εκπομπές CO2 και στην κατανάλωση καυσίμων. Η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της απόδοσης των πλοίων αποτελεί ζωτικής σημασίας μέρος των δραστηριοτήτων μας, και αναγνωρίζουμε έτσι την αξία της συνεργασίας με ηγέτες της βιομηχανίας για την επίτευξη του στόχου», ήταν τα λόγια του Jan Dieleman, Business Leader της Cargill Ocean Transportation.

Φωτό: Maersk Tankers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.