Ταϊβάν: Η αιολική ενέργεια, κινητήριος μοχλός για την ενεργειακή της μετάβαση

Ταϊβάν: Η αιολική ενέργεια, κινητήριος μοχλός για την ενεργειακή της μετάβαση

68
Ταϊβάν: Η αιολική ενέργεια, κινητήριος μοχλός για την ενεργειακή της μετάβαση

Σημαντική ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει, εντός της επόμενης δεκαπενταετίας, η αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία παροχής δεδομένων και αναλύσεων Global Data, η χώρα αναμένεται, έως το 2035, να έχει αυξήσει την αιολική παραγωγική της δυναμικότητα κατά 15 GW.

Η Global Data αναφέρει ότι ο κλάδος της αιολικής ενέργειας έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη στη νησιωτική χώρα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της Ταϊβάν κατά περισσότερα από 4,5 GW έως το 2025, 10,1 GW έως το 2030, ενώ η εν λόγω δυναμικότητα αναμένεται να έχει ξεπεράσει τα 15 GW έως και το 2035.

Ως εκ τούτου, η χώρα θα διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μετά την Κίνα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Ωκεανού (APAC). Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ανακοίνωσε το 2016 ότι θα σταματήσει τη λειτουργία όλων των πυρηνικών της σταθμών πριν από το 2025, έτσι ώστε να επιτύχει τον στόχο αντικατάστασης του 20% της συνολικής της παραγωγής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές. Η εν λόγω ενέργεια είναι σχεδόν αναγκαία για τη χώρα, καθώς η ίδια έλαβε ιδιαίτερα χαμηλή θέση στον Climate Change Performance Index (CCPI) του 2019. Ο δείκτης δείχνει την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα κράτη αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Φωτό: Orsted/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.