Ολλανδική χείρα βοηθείας στη Βηρυτό

Ολλανδική χείρα βοηθείας στη Βηρυτό

161
Ολλανδική χείρα βοηθείας στη Βηρυτό

Αντιπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, καθώς και από τον λιμένα του Ρότερνταμ, επισκέφθηκαν τη Βηρυτό, προκειμένου να υποστηρίξουν την αναδόμηση και την επαναλειτουργία του λιμένα του Λιβάνου.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ευρωπαϊκού συνεδρίου για την υποστήριξη της Βηρυτού, η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ανάπτυξης Συνεργασίας της Ολλανδίας, Sigrid Kaag, τόνισε ότι η Ολλανδία είναι στο πλευρό του Λιβάνου για την ανοικοδόμηση του λιμένα της Βηρυτού.

Η Ολλανδία μετράει χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και στην κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων. Η Αρχή του λιμένα του Ρότερνταμ, υπό την αιγίδα της ολλανδικής κυβέρνησης, σκοπεύει να μοιραστεί τις γνώσεις της σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε το λιμάνι της Βηρυτού να επαναλειτουργήσει και να αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου.

Όπως αναφέρει η Αρχή του λιμένα του Ρότερνταμ, η αποκατάσταση του λιμανιού του Λιβάνου είναι απαραίτητη, προκειμένου οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε αναγκαία αγαθά. Η ολλανδική αποστολή θα επιχειρήσει να επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία το λιμάνι της Βηρυτού, καθώς και να βρει ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της διαρθρωτικής ανοικοδόμησής του.

Φωτό: Wael Hamzeh/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.