Ιράν-Βενεζουέλα: Ακάθεκτη η συνέχιση των εμπορικών τους σχέσεων

Ιράν-Βενεζουέλα: Ακάθεκτη η συνέχιση των εμπορικών τους σχέσεων

110
Ιράν-Βενεζουέλα: Ακάθεκτη η συνέχιση των εμπορικών τους σχέσεων

Πλοίο με ιρανική σημαία εντοπίστηκε εντός των χωρικών υδάτων της Βενεζουέλας, μεταφέροντας φορτίο αλουμίνας για ιρανικών συμφερότων εταιρεία με έδρα εντός του λατινοαμερικανικού κράτους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το πλοίο γενικού φορτίου «Golsan» έχει χωρητικότητα 22.882 τόνους και στις 28 Αυγούστου έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, με τελικό προορισμό τον λιμένα La Guaira στη Βενεζουέλα.

Οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται πως συνεχίζονται ακάθεκτες, παρά τις κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ, οι οποίες έχουν επηρεάσει την οικονομία αμφότερων των χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το Ιράν προέβη σε αποστολή πετρελαίου προς τη Βενεζουέλα, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη προς την κυβέρνηση Μαδούρο και να βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει από τις ελλείψεις που είχαν προκαλέσει οι αμερικανικές κυρώσεις στα αποθέματά της σε μαύρο χρυσό. Αν και ο τρόπος πληρωμής για το φορτίο πετρελαίου δεν είχε αποκαλυφθεί, το Tasnim, επικαλούμενο αμερικανικές πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε για το φορτίο με χρυσό.

Η συνέχιση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών σίγουρα προκαλεί τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κύριο μέλημα του οποίου είναι η απομάκρυνση του Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.