Προτάσεις για την αποφυγή συγκρούσεων πλοίων με αλιευτικά σκάφη

Προτάσεις για την αποφυγή συγκρούσεων πλοίων με αλιευτικά σκάφη

418
Προτάσεις για την αποφυγή συγκρούσεων πλοίων με αλιευτικά σκάφη

Καθώς η απαγόρευση της εποχικής αλιείας στην Κίνα φτάνει στο τέλος της, ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός Gard καλεί πλοιοκτήτες και διαχειριστές, τα πλοία των οποίων πλέουν στα ύδατα της χώρας, να λάβουν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων με αλιευτικά σκάφη.

Όπως αναφέρει ο Gard, μεταξύ 2006-2011 ο αριθμός των συγκρούσεων πλοίων με αλιευτικά σκάφη στα κινεζικά ύδατα ανήλθε σε 268, ενώ 562 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σαφώς η σοβαρότητα αυτών των ατυχημάτων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η συχνότητά τους παραμένει υψηλή.

Πρόσφατα, ο Gard εξέδωσε, μέσω της Huatai Insurance Agency and Consultant Service Ltd., εγκύκλιο προειδοποίησης για αυξημένη κίνηση αλιευτικών σκαφών στη Θάλασσα Μποχάι, στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα και στα βόρεια της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας (συμπεριλαμβανομένου του Κόλπου Beibu). Μάλιστα η εγκύκλιος περιλαμβάνει όλες τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η απαγόρευση αλιείας φτάνει στο τέλος της σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές.

Ο Gard προτείνει στις διαχειρίστριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να περιλαμβάνουν την κίνηση αυτών των σκαφών στον προγραμματισμό των ταξιδιών των πλοίων τους. Παράλληλα προτείνεται η μείωση της ταχύτητας των πλοίων, η χρήση των RADAR/ARPA, ο εκ των προτέρων εντοπισμός αλιευτικών διχτυών, όπου είναι εφικτό, και η άμεση δράση σε περίπτωση πρόσκρουσης με κάποιο αλιευτικό σκάφος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.