Η Σρι Λάνκα επενδύει σε FSRUs

Η Σρι Λάνκα επενδύει σε FSRUs

152
Η Σρι Λάνκα επενδύει σε FSRUs

Το Board of Investment της Σρι Λάνκα προέβη σε υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Pearl Energy (Pvt) Ltd., προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) Hambantota LNG Hub στο λιμάνι Χαμπαντότα. Σκοπός είναι η διευκόλυνση της διανομής του εν λόγω καυσίμου στη Σρι Λάνκα, μέσω της εκμετάλλευσης της ιδιαίτερα ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης του λιμένα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο του Board of Investment της Σρι Λάνκα, Susantha Ratnayake, και τη διευθύντρια της Pvt, Tania Siegertsz, ενώ το συνολικό ποσό επενδύσεων στο project ανέρχεται στα $97,2 εκατ.

Η εν λόγω πλωτή μονάδα πρόκειται να αποτελέσει υποδομή-ορόσημο για τη Σρι Λάνκα και θέτει τις βάσεις για υλοποίηση περαιτέρω projects, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση της Νότιας Ασίας σε φυσικό αέριο. Η Hambantota LNG Hub αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου έξι μήνες και θα έχει αρχικά αποθηκευτική ικανότητα 1 εκατ. τόνων φυσικού αερίου ετησίως.

Ιδιαίτερα σημαντική και ευνοϊκή είναι η γεωγραφική θέση του λιμένα Χαμπαντότα, καθώς εξυπηρετεί έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.

Το γεγονός ότι αποτελεί λιμάνι βαθέων υδάτων επιτρέπει την εξυπηρέτηση ακόμα και των μεγαλύτερων σε μέγεθος containerships και super tankers. Τέλος, ιδιαίτερα ευνοϊκό είναι και το γεγονός ότι ο εν λόγω λιμένας έχει συμπεριληφθεί στη φιλόδοξη αναπτυξιακή στρατηγική «Belt and Road Initiative» (BRI) της Κίνας, παρέχοντας την ευκαιρία για ευρύτερη περιφερειακή θαλάσσια συνδεσιμότητα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.