Greenpeace κατά πετρελαϊκών εταιρειών

Greenpeace κατά πετρελαϊκών εταιρειών

160
Greenpeace κατά πετρελαϊκών εταιρειών

Σε διαμαρτυρία για τα πλάνα του ενεργειακού κολοσσού Shell να απορρίψει σχεδόν 11.000 τόνους πετρελαίου στη θάλασσα προέβησαν Γερμανοί ακτιβιστές της Greenpeace.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μη κερδοσκοπική οργάνωση, το πλοίο «Esperanza» της Greenpeace πλησίασε την πετρελαϊκή πλατφόρμα  στα ανοιχτά των Νήσων Σέτλαντ της Σκωτίας, όπου δραστηριοποιείται ο ενεργειακός κολοσσός. Πολλά από τα μέλη του πληρώματος έφεραν πανό ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας από τη Shell να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Greenpeace «η Shell εξακολουθεί να επιθυμεί να αποσυνθέτει πλατφόρμες με τον εύκολο και φτηνό τρόπο και η βρετανική κυβέρνηση γνέφει συγκαταβατικά. Το επιχειρηματικό μοντέλο “κέρδος πριν από τον άνθρωπο” της Shell αποτρέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Shell πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη “βρόμικη” βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και να στρέψει τις βλέψεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό δεν αποτελεί τη μοναδική φορά που η Greenpeace προέβη σε δημόσια διαμαρτυρία κατά της Shell. Οι πρακτικές της Shell αποτελούν πηγή διενέξεων με την Greenpeace, καθώς τον Οκτώβριο του 2019 η μη κερδοσκοπική οργάνωση είχε προβεί επίσης σε διαμαρτυρία για τα πλάνα αποσύνθεσης της πλατφόρμας εξόρυξης της Shell.

Φωτό: Marten van Dijl/Greenpeace

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.