Αλλαγές πληρωμάτων: Η νέα έκκληση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στις κυβερνήσεις

Αλλαγές πληρωμάτων: Η νέα έκκληση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στις κυβερνήσεις

1265
Αλλαγές πληρωμάτων: Η νέα έκκληση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στις κυβερνήσεις

Σε έκδοση νέων πρωτοκόλλων για την προστασία των ναυτικών από τον κορονοϊό προέβη το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση International Maritime Health Association (IMHA) και την INTERTANKO.

Σκοπός των εν λόγω πρωτοκόλλων είναι τόσο ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού στα πλοία όσο και η διαβεβαίωση προς τις κυβερνήσεις ότι οι ναυτικοί μπορούν να επαναπατριστούν και να επιβιβαστούν σε πλοία με ασφαλή τρόπο.

Πρόσφατα υπήρξε έντονη ανησυχία για τα περιστατικά κρουσμάτων σε πλοία, λόγω του γεγονότος ότι κάποιοι ναυτικοί δεν ακολούθησαν επακριβώς τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την προστασία και την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Τα νέα πρωτόκολλα θα παράσχουν στους πλοιοκτήτες και στις ναυτιλιακές εταιρείες τα απαραίτητα εφόδια για τη διασφάλιση της υγείας των ναυτικών τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν τα εξής:

• Διάγραμμα ροής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι ακολουθούνται οι κατάλληλες διαδικασίες σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος επί του πλοίου.

• Εξέταση αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (RT-PCR) για την ανίχνευση του ιού, προκειμένου τα πληρώματα να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν τόσο πριν από την επιβίβασή τους στο πλοίο όσο και στις περιπτώσεις εμφάνισης κρούσματος επί του πλοίου.

Όπως προαναφέρθηκε, τα νέα πρωτόκολλα αποσκοπούν στο να μεταπειστούν οι κυβερνήσεις ότι η απρόσκοπτη μετακίνηση των ναυτικών δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στο να λάβει τέλος η ανθρωπιστική κρίση της αδυναμίας αλλαγών πληρωμάτων, η οποία αναγκάζει περισσότερους από 250.000 ναυτικούς να παραμείνουν στα πλοία, ενώ έχουν ολοκληρώσει τις συμβάσεις τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.