Το τοπίο γύρω από την παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης

Το τοπίο γύρω από την παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης

308
Το τοπίο γύρω από την παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης

H παραγωγή ζάχαρης της Βραζιλίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 2020-2021 (Απρίλιος-Μάρτιος) αναμένεται να αυξηθεί κατά 32,2%, σε επίπεδα-ρεκόρ, και συγκεκριμένα στους 39,33 εκατ. τόνους, καθώς τα εγχώρια εργοστάσια στρέφονται περισσότερο στη ζάχαρη έναντι της αιθανόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εθνικού πρακτορείου γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab).

Εάν αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η Βραζιλία θα συνεχίσει να αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή ζάχαρης του κόσμου. Η Ινδία, που επίσης εκτιμάται ότι θα παραγάγει μεγάλες ποσότητες το 2020-2021, και συγκεκριμένα 32,5 εκατ. τόνους, θα βρεθεί στη δεύτερη θέση των κορυφαίων παραγωγών.

Το βραζιλιάνικο πρακτορείο τονίζει ότι οι εξαγωγές θα παραμείνουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ωθούμενες από την ανάκαμψη των τιμών, την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος και τις περιορισμένες προμήθειες από χώρες της Ασίας.

Από την άλλη, ο άμεσος ανταγωνιστής της Βραζιλίας στις διεθνείς αγορές, η Ταϊλάνδη, αναμένεται να καταγράψει μειωμένες εξαγωγές, απόρροια της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα.

Φωτό: Alejandro Bolivar/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.