Οι εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις, «αντίδοτο» στην πανδημία

Οι εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις, «αντίδοτο» στην πανδημία

848
Οι εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις, «αντίδοτο» στην πανδημία

Ο OCIMF ανακοίνωσε στις 19 Αυγούστου μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα Ship Inspection Report (SIRE). Η εν λόγω προσθήκη περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων σε πλοία, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η BIMCO, σκοπός είναι ο περιορισμός εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Managing Director του OCIMF, Rob Drysdale, δήλωσε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις, η πανδημία του Covid-19 περιορίζει τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας των επιθεωρητών του OCIMF. Για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας των επιθεωρήσεων, δίχως να εκθέτουμε σε κίνδυνο τόσο τους επιθεωρητές όσο και τα πληρώματα, είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως».

Ωστόσο, ο κ. Drysdale πρόσθεσε ότι οι εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις είναι εντελώς προαιρετικές και αποτελούν μια επιπλέον λύση για τις περιπτώσεις στις οποίες οι επιθεωρητές δεν δύνανται, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, να επιβιβαστούν σε πλοία.

Ο OCIMF θα συνεχίσει να εξετάζει την κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και, ανάλογα με τις εξελίξεις, είτε θα διατηρήσει τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις είτε θα τις καταργήσει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.