Μια γέφυρα «μαίανδρος στο άπειρο»

Μια γέφυρα «μαίανδρος στο άπειρο»

199
Μια γέφυρα «μαίανδρος στο άπειρο»

Ποικιλία διαδρομών προσφέρει η γέφυρα πάνω από το ποτάμι στην Τσενγκντού της Κίνας την οποία ολοκλήρωσαν οι, με έδρα το Βερολίνο, αρχιτέκτονες Τομ Βύνσμαν, Άχιμ Κάουφερ, Βέι Κάι και Φίλιπ Μπουσμάγερ σε συνεργασία με τα κινεζικά ινστιτούτα ντιζάιν SADI και JDTM.

Η σχεδιαστική ομάδα δημιούργησε εντός της γέφυρας Wuchazi Bridge έναν συνεχή πεζόδρομο, στοχεύοντας σε μια δομή που θα είναι προορισμός αναψυχής. «Σε συνδυασμό με τις παρακάμψεις που λειτουργούν ως σύνδεσμοι, ένας μαίανδρος που εκτείνεται στο άπειρο προσφέρεται για περπάτημα χωρίς ο περιπατητής να φύγει από τη γέφυρα, ώστε να βιώσει όλα τα πιθανά σενάρια μεταξύ φύσης και αστικού τοπίου» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, ο Κάουφερ.

Η Wuchazi Bridge συνδέει το Century City New International Conference & Exhibition Center και το παρόχθιο πάρκο με γειτονικές συνοικίες κατοικιών, και σχηματίζει ένα «οκτώ» πάνω από τον ποταμό Φου Χε. Προσφέρει σειρά διαδρομών στους περιπατητές και ποδηλατιστές που επιθυμούν να διαβούν το ποτάμι. Πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές ήταν αφενός οι παραδοσιακές σε σχήμα ζιγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.