Ενισχύονται οι βλέψεις για μια ναυτιλία μηδενικών ρύπων

Ενισχύονται οι βλέψεις για μια ναυτιλία μηδενικών ρύπων

202
Ενισχύονται οι βλέψεις για μια ναυτιλία μηδενικών ρύπων

Η συμμαχία «Getting to Zero Coalition», που στόχο έχει να επιταχύνει την απεξάρτηση της ναυτιλίας από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων, ενισχύεται διαρκώς, καθώς ολοένα και περισσότερες διαχειρίστριες εταιρείες εντάσσονται στους κόλπους της.

Πιο συγκεκριμένα, η Golden Ocean Group Limited αποτελεί το νέο μέλος της «Getting to Zero Coalition», όπως ενημέρωσε σχετικά στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Πλέον η συμμαχία, η οποία προσβλέπει ώστε πλοία μηδενικών ρύπων να είναι εμπορικά βιώσιμα προκειμένου να εκτελούν διεθνείς πλόες έως το 2030, διαθέτει 110 μέλη.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Golden Ocean Group, κατέγραψε οικονομικές ζημίες ύψους $41,3 εκατ. το β΄ τρίμηνο του 2020 έναντι ζημιών $160,8 εκατ. το α΄ τρίμηνο.

Ο CEO της εταιρείας, Ulrik Andersen, ανέφερε ότι, ενώ οι ναύλοι ενισχύονται στην αγορά ξηρού φορτίου, οι βραχυπρόθεσμες προκλήσεις λόγω της πανδημίας συνεχίζουν να υφίστανται.

Φωτό: Marcos Marcos Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.