GasLog: Με αντοχή και ανθεκτικότητα και το Q2

GasLog: Με αντοχή και ανθεκτικότητα και το Q2

703
GasLog: Με αντοχή και ανθεκτικότητα και το Q2

Στη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2020 προχώρησε η GasLog Ltd. Η εταιρεία εμφάνισε στο Q2 κύκλο εργασιών €158,8 εκατ., στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι ($154,2 εκατ.), ενώ κατέγραψε ζημίες $13,4 εκατ., έναντι $10,5 εκατ. πέρυσι.

Σε επίπεδα εξαμήνου, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα $324,8 εκατ. με ζημίες $52,8 εκατ. ενώ το ίδιο διάστημα του 2019 τα αντίστοιχα νούμερα ανέρχονταν σε $320,8 εκατ. και $4,6 εκατ. Μέρος των ζημιών προήλθαν από την εγγραφή απομείωσης αξίας $22,5 εκατ. σε ορισμένα πλοία με steam turbine propulsion.

Οι προσυμφωνημένες ναυλώσεις για το υπόλοιπο του 2020 αναμένεται να εισφέρουν έσοδα $294,4 εκατ. με ποσοστό κάλυψης του στόλου στο 82,2%. H Gaslog μέσα στο δεύτερο τρίμηνο παρέλαβε δύο πλοία, το GasLog Windsor, το GasLog Wales, ενώ τον Ιούλιο παρέλαβε και το GasLog Westminster.

Επιπλέον, η εταιρεία προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω της έκδοσης 14,4 εκ μετοχών, συγκεντρώνοντας συνολικά $36 εκ.

Ο Peter G. Livanos, Πρόεδρος της GasLog, δήλωσε: «Το δεύτερο τρίμηνο έδειξε και πάλι την ανθεκτικότητα της GasLog παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19. Η δομημένη και πλήρως χρηματοδοτούμενη ανάπτυξή μας αποδίδει όπως είχε προγραμματιστεί, έχοντας σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη μείωση των λειτουργικών και γενικών εξόδων μας, καθώς και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους μετά τις πρόσφατες αναχρηματοδοτήσεις βελτιώνοντας σημαντικά τη ρευστότητά μας».

Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε από την μεριά του: «Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις στο λειτουργικό και εμπορικό περιβάλλον μας, πετύχαμε σταθερή απόδοση από έτος σε έτος κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και πετυχαίνοντας σχεδόν 100% χρήση του στόλου μας. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, το GasLog Windsor και το GasLog Wales, τα δύο παραδόθηκαν εγκαίρως και με συμφωνίες μακροπρόθεσμης χρονοναύλωσης με αντισυμβαλλόμενους υψηλής ποιότητας. […]

«Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων μας σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, ιδιαίτερα τους ναυτικούς μας, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει μακριά από τις οικογένειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλο που έχουμε σημειώσει πρόοδο στις αλλαγές του πληρώματος από την έναρξη της επιδημίας του Covid-19, η πρόοδος είναι πιο αργή από ό,τι ελπίζαμε, καθώς πολλές χώρες παραμένουν απρόθυμες να επιτρέψουν στα πληρώματα να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν μέσω των λιμένων τους. Καθώς οι ναυτικοί μας παρέχουν ζωτικής σημασίας εργασία στον κόσμο, πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωριστούν ως βασικοί εργαζόμενοι ώστε η υγεία και η ευημερία τους να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά από όλα τα ναυτικά έθνη και να αναγνωρίζονται ως προτεραιότητα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.