Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα

Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα

274
Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα

Η βρετανική Neptune Energy ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου σε κοινή άδεια γεώτρησης στο νορβηγικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας και εξετάζει πλέον τις επιλογές της για τον τρόπο ανάπτυξης του.

Σε δήλωση της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι το κοίτασμα Dugong εκτιμάται ότι περιέχει μεταξύ 40 και 120 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της Νορβηγίας μέχρι στιγμής φέτος.

«Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη και στρατηγικά σημαντική για την Neptune Energy σε αυτήν την περιοχή», δήλωσε ο επικεφαλής της νορβηγικής μονάδας της εταιρείας, Odin Estensen. «Το Dugong μπορεί επίσης να «ανοίξει» επιπλέον ευκαιρίες στις γύρω αδειοδοτημένες περιοχές, με τη δυνατότητα να αποτελέσει μια νέα βασική περιοχή για την Neptune στη Νορβηγία», πρόσθεσε.

Η Neptune Energy, που ιδρύθηκε το 2015 από τον πρώην επικεφαλής της Centrica, Sam Laidlaw , κατέχει μερίδιο 40% στη νορβηγική άδεια, ενώ η Petrolia NOCO, η Concedo και η ιαπωνική Idemitsu κατέχουν από 20% η καθεμία.

Φωτό: Wasi1370/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.