Σιγκαπούρη: Tα νέα «next-gen» περιπολικά σκάφη

Σιγκαπούρη: Tα νέα «next-gen» περιπολικά σκάφη

206
Σιγκαπούρη: Tα νέα «next-gen» περιπολικά σκάφη

Την εγκαινίαση έξι περιπολικών σκαφών νέας γενιάς, ανακοίνωσε την Κυριακή 9 Αυγούστου, η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA). Tα νέα αυτά σκάφη, θα ενισχύσουν την ασφάλεια πλεύσης στα ύδατα της χώρας και θα αντικαταστήσουν τον πλέον παλαιό στόλο περιπολικών σκαφών της MPA, ο οποίος διατελεί το έργο του από το 2012.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MPA, τα εν λόγω περιπολικά σκάφη, θα έχουν μήκος 17 μέτρων και θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα γνωστά ως «Intelligent Port Marine», γεγονός που θα τα καθιστά ικανά να ανταποκριθούν σε κάθε είδους κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, θα διαθέτουν και περαιτέρω εξοπλισμό, όπως θερμικές κάμερες πολλαπλών αισθητήρων, ανιχνευτές χημικών αερίων, καθώς επίσης και drones. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών διάσωσης, σε κάθε σκάφος θα υπάρχει και από μία σωστική λέμβος, ενώ τα σκάφη θα μπορούν να περιορίσουν και την εξάπλωση πετρελαιοκηλίδων, καθώς θα είναι εξοπλισμένα με τα κατάλληλα συστήματα.

Η MPA, ανακοίνωσε επίσης ότι πέραν των προαναφερθέντων σκαφών, θα επιστρατευθούν και άλλα δύο πανομοιότυπα περιπολικά σκάφη 15 μέτρων σε μήκος, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων σημαίας και Port State Control, καθώς και ελέγχων σε διαδικασίες bunkering και δραστηριοτήτων σε ιδιωτικές αποβάθρες.

Η τελετή εγκαινίασης των περιπολικών σκαφών της MPA, πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου, στο Marina South Pier της Σιγκαπούρης.

Φωτό: www.mpa.gov.sg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.