Andriaki Shipping Co. Ltd.: Η αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση

Andriaki Shipping Co. Ltd.: Η αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση

1869
Andriaki Shipping Co. Ltd.: Η αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η σεμνή τελετή απονομής έλαβε χώρα σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ειδικά προσαρμοσμένο στους υγειονομικούς κανόνες της εποχής, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το Βραβείο Ευκράντη 2019 για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση απονεμήθηκε  στην Andriaki Shipping Co. Ltd.

Η Andriaki Shipping Co. Ltd.

Η ιστορική εταιρεία Andriaki Shipping Co. Ltd., δημιούργημα του Νικολάου Ι. Γουλανδρή, κορυφαίας προσωπικότητας του ελληνικού και του παγκόσμιου εφοπλισμού, συνεχίζει από το 1953, οπότε και ιδρύθηκε ως μέλος του Ομίλου N. J. Goulandris, να επικουρεί τη ναυτική εκπαίδευση και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, με σεβασμό πάντα στην ελληνική ναυτική παράδοση, και παράλληλα να πρωτοπορεί διαχρονικά σε κοινωνική και πολιτιστική συνεισφορά.

Ο Νικόλαος Ι. Γουλανδρής, τα παιδιά του Ιωάννης, Λεωνίδας, Αλέξανδρος και Άννα, καθώς και η σημερινή γενιά, που έχουν από καιρό παραλάβει τη σκυτάλη διοίκησης του ανδριώτικου ναυτιλιακού οίκου, είχαν και συνεχίζουν να έχουν ισχυρή πίστη πως ακρογωνιαίος λίθος για τη διατήρηση της ελληνικής ναυτοσύνης αλλά και της παγκόσμιας πρωτιάς του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν παραμένει η επένδυση στη ναυτική εκπαίδευση.

Όπως σημείωσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, η εκπαίδευση και η συνεχής κατάρτιση του έμψυχου δυναμικού της αποτελούν για την Andriaki προϋπόθεση τόσο για τη διαμόρφωση και τη διατήρηση ενός ασφαλούς, σύγχρονων αντιλήψεων και διαρκώς βελτιούμενου εργασιακού περιβάλλοντος, όσο και για τη συνέχιση παροχής μεταφορικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

δαλμυράς Ο κ. Φώτης Δαλμυράς, Τεχνικός Διευθυντής της Andriaki Shipping Co. Ltd. παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από την κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ERMA FIRST
Ο κ. Φώτης Δαλμυράς, Τεχνικός Διευθυντής της Andriaki Shipping Co. Ltd. παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από την κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ERMA FIRST

Η Andriaki προσλαμβάνει ετησίως δοκίμους καταστρώματος και μηχανής, που παρακολουθούν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τη ναυτιλιακή κοινότητα ως ένα από τα καλύτερα του είδους του. Με το πέρας του προγράμματος, οι δόκιμοι μπορούν να λάβουν την άδεια δεύτερου αξιωματικού/τρίτου μηχανικού. Η διαρκής εκπαίδευση, η άρτια κατάρτιση των πληρωμάτων και η κουλτούρα ασφάλειας έχουν καταστήσει την Andriaki πόλο έλξης για τους Έλληνες ναυτικούς, πολλοί εκ των οποίων επιλέγουν όχι μόνο να ξεκινήσουν αλλά και να ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στα πλοία της εταιρείας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Andriaki αποτελεί μία από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που επενδύουν όχι μόνο σε άνδρες αλλά, συνειδητά, και σε γυναίκες αξιωματικούς.

Βέβαια, η αρωγή προς τη ναυτική εκπαίδευση από πλευράς της Andriaki Shipping Co. Ltd. δεν παρέχεται μόνο προς τα στελέχη της. Στον αντίποδα, η εταιρεία προσφέρει τη βοήθειά της τόσο προς τις ΑΕΝ της χώρας, συχνά αθόρυβα, ενώ με όρους εξωστρέφειας δίνει το «παρών» σε ανοιχτές επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια, που απευθύνονται σε σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και σε φοιτητές που παρακολουθούν σπουδές σε ναυτιλιακά τμήματα πανεπιστημίων. Επίσης, ενεργός είναι η παρουσία στελεχών της εταιρείας σε επιμορφωτικά προγράμματα, όπως αυτά που διοργανώνει η HELMEPA, τα οποία προορίζονται για αξιωματικούς τόσο του Εμπορικού όσο και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και για στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.

Η Andriaki Shipping Co. Ltd. ωστόσο επικουρεί όχι μόνο τον ναυτιλιακό πολιτισμό, αλλά εν γένει την πολιτιστική ζωή του τόπου. Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί η ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου με δωρεά της οικογενείας του Νικ. Ι. Γουλανδρή, η υποστήριξη προς το Μουσείο Μπενάκη, αλλά και η αρωγή προς το έργο της WWF. Επίσης, αξίζει να γίνει λόγος για τις αμέτρητες πολιτιστικές και λοιπές δωρεές των αδελφών Ιωάννη, Αλέξανδρου, Άννας και Λεωνίδα Γουλανδρή. Στην Άνδρο διαμόρφωσαν την Πλατεία του Αφανούς Ναύτη με το πρωτοποριακό Γλυπτό του γλύπτη Μιχαήλ Τόμπρου. Το ίδιο έκαναν στο λιμάνι της Σύρου, με το μνημείο του Αφανούς Ναύτη του γλύπτη Ι. Παππά. Στις ένοπλες δυνάμεις συνεισέφεραν πλωτά μέσα.

Στην Άνδρο, ο Αλέξανδρος Γουλανδρής ανακατασκεύασε τον Φάρο «Τουρλίτης», ώστε σήμερα να θεωρείται ο εντυπωσιακότερος παγκοσμίως. Επιπλέον, ενίσχυσε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Άνδρο και αλλού σε συνεργασία με τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων. Η τελευταία του δωρεά αφορά το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Δεν θα πρέπει να λησμονείται πως τη δεκαετία του ’70 ο όμιλος ανέλαβε το εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο «Νεώριο Σύρου», η ανάδειξη του οποίου έδωσε μεγάλη ώθηση στη χωλαίνουσα τότε οικονομία του νησιού, που σήμερα είναι το διαμάντι των Κυκλάδων. Και επιπλέον, την ίδια δεκαετία, έχοντας ανέκαθεν ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, οι αδελφοί Γουλανδρή κατασκεύασαν στη Σύρο το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το γνωστό Enfield, για το οποίο σήμερα γίνεται ιδιαίτερος λόγος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Andriaki Shipping Co. Ltd., αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου

ERMA-FIRST_Logo_new-dims-02

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.