TMS group of Companies: Η υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

TMS group of Companies: Η υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

2993
TMS group of Companies: Η υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η σεμνή τελετή απονομής έλαβε χώρα σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ειδικά προσαρμοσμένο στους υγειονομικούς κανόνες της εποχής, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το Βραβείο Ευκράντη 2019 Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στην TMS group of Companies.

Η TMS group of Companies

Η TMS group of Companies αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς ομίλους ναυτιλιακών εταιρειών τόσο εντός όσο και εκτός εθνικών συνόρων και διακρίνεται για την παροχή ποιοτικών και πολυεπίπεδων υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων στον χώρο της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας αλλά και στον χώρο της παγκόσμιας offshore βιομηχανίας. Οι εταιρείες που συγκροτούν τον όμιλο είναι οι: TMS Tankers Ltd., TMS Bulkers Ltd., TMS Dry Ltd., TMS Offshore Services Ltd. και η TMS Cardiff Gas Ltd.

Η ιστορική διαδρομή και η σημερινή κυρίαρχη παρουσία των εταιρειών του ομίλου στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το ναυτιλιακό όραμα και την επιχειρηματική δεινότητα του Γεωργίου Οικονόμου.

Ο Γεώργιος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Αν και ο πατέρας του δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στον χώρο της εμπορίας προϊόντων χάρτου, ο ίδιος θα αγαπήσει τη θάλασσα και θα αναδειχθεί σε μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών, θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και θα σπουδάσει Naval Construction and Engineering στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο του «Naval Architecture and Marine Engineering», καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στο γνωστικό αντικείμενο «Shipping and Shipbuilding Management». Η είσοδός του στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν πραγματοποιείται το 1976. Δέκα χρόνια αργότερα θα ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, ενώ το 1991 ιδρύει την Cardiff Marine Inc.

Ο κ. Γιώργος Κουρελής, General Manager της TMS Tankers Ltd. παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον κ. Ηλία Μάλλιο, υπεύθυνο Εξαγωγών της SeaBright.
Ο κ. Γιώργος Κουρελής, General Manager της TMS Tankers Ltd. παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον κ. Ηλία Μάλλιο, υπεύθυνο Εξαγωγών της SeaBright.

Σήμερα, πλέον, η TMS group of Companies έχει υπό τη διαχείρισή της έναν διαφοροποιημένο στόλο, ο οποίος αποτελείται από σχεδόν 130 πλοία (πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου).

Οι εταιρείες της TMS με επικεφαλής τον Γεώργιο Οικονόμου, όπως σημείωσαν εμφατικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής με γνώση της ελληνικής ναυτιλιακής αγοράς αλλά και της διεθνούς πραγματικότητας, παρέχουν από τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων. Μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνονται οι εξής: εμπορική και τεχνική διαχείριση, πωλήσεις, ασφάλιση εμπορευματικών αγαθών, επίβλεψη συντήρησης, επιθεωρήσεις και επισκευές, πιστοποιητικά περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, διαχείριση πληρωμάτων και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με την κρίση της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής, η TMS group of Companies μαζί με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της, που υπηρετεί σε πλοία και γραφεία, και το μεγάλο και διαφοροποιημένο στόλο της, έχουν συνεισφέρει σημαντικά και ποικιλοτρόπως στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίηση της επιχειρηματικότητας της ελληνικής ναυτιλίας.

Η TMS group of Companies, έχοντας πίστη στην ελληνική ναυτοσύνη, εμπιστοσύνη στο ελληνικό ναυτιλιακό επιχειρείν και διατηρώντας την επιχειρηματική βάση της εντός εθνικών συνόρων, υπηρετεί για περισσότερο από τριάντα χρόνια με σεβασμό το ελληνικό ναυτιλιακό παράδειγμα, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας και στήριξης σε πολλές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε επιμέρους τομείς του ελληνικού ναυτιλιακού cluster, όπως κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, προμηθευτές, αλλά και μονάδες παροχής υπηρεσιών ναυπηγοεπισκευής.

Περισσότερες πληροφορίες για την TMS group of Companies , αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός Βραβείου

logo (2)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.