Νέος κόμβος ανεφοδιασμού πλοίων στη Μεγάλη Βρετανία

Νέος κόμβος ανεφοδιασμού πλοίων στη Μεγάλη Βρετανία

190
Νέος κόμβος ανεφοδιασμού πλοίων στη Μεγάλη Βρετανία

Σε επένδυση 250.000 λιρών προέβη η διαχειρίστρια και ιδιοκτήτρια εταιρεία τερματικών σταθμών Associated British Ports (ABP), για την κατασκευή νέας εγκατάστασης bunkering στο λιμένα του Lowestoft. Όπως αναφέρει η ABP, διαχειρίστρια του εν λόγω λιμένα, η επένδυση αυτή αποτελεί θα στηρίξει τον ενεργειακό κλάδο στη νοτιοανατολική Μ. Βρετανίας, που βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα.

Η ΑΒP αναφέρει, ότι η εγκατάσταση bunkering παρέλαβε το πρώτο της φορτίο καυσίμων την Τετάρτη 5 Αυγούστου, από το πλοίο Thun Grace των εταιρειών Peterson UK και GEOS Group.

Ο διευθυντής του Geos Group, Barry Newton, δήλωσε ότι «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον ABP για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα».

Ακόμη, ο UK Fuel Manager της Peterson UK, John Shade, δήλωσε ότι «αυτή η νέα εγκατάσταση bunkering στο λιμένα του Lowestoft δίνει στις διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου άλλον έναν λόγο να χρησιμοποιήσουν το λιμένα του Lowestoft».

Τέλος, ο Divisional Port Manager – EastCoast της ABP, Paul Ager, τόνισε πως αυτή η εγκατάσταση bunkering αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη του ενεργειακού κλάδου της Μ. Βρετανίας, καθώς από το λιμένα του Lowestoft μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται καθημερινά και επί εικοσιτετράωρου βάσεως, υπηρεσίες ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμα.

Φωτό: Valda Kalnina/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.