Ισχύς εν τη ενώσει για τα αυτόνομα πλοία και τη ναυσιπλοΐα στα...

Ισχύς εν τη ενώσει για τα αυτόνομα πλοία και τη ναυσιπλοΐα στα λιμάνια 

337
Ισχύς εν τη ενώσει για τα αυτόνομα πλοία και τη ναυσιπλοΐα στα λιμάνια 

Eκπρόσωποι από τη Σιγκαπούρη και επτά ακόμη λιμενικές αρχές από την Κίνα, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία και τη Νότια Κορέα συμμετείχαν σε ψηφιακή συνάντηση όπου και συμφώνησαν να εγκαινιάσουν το MASSPorts, πρωτοβουλία για την προώθηση της ανάπτυξης αυτόνομων συστημάτων στα πλοία.

Η κ. Quah Ley Hoon, επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA), τόνισε ότι η αυτόνομη πλοήγηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τα σχέδια του λιμανιού της Σιγκαπούρης και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει τη δυναμική να αυξήσει στην ασφάλεια και την παραγωγικότητα για τα λιμάνια που συμμετέχουν.

Το MASSPorts αποτελεί ένα δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν λιμενικές αρχές και οργανισμοί και στόχο έχει την αντιμετώπιση των προκλήσεων αλλά και την ευθυγράμμιση των προδιαγραφών των δοκιμών αυτόνομων πλοίων με τις πρακτικές ασφάλειας στα λιμάνια.

Στη ψηφιακή συνάντηση τέλος συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον ΙΜΟ, την International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities (IALA) και την International Association of Ports and Harbors (IAPH).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.