Σε υψηλότατα επίπεδα οι τιμές του αλουμινίου

Σε υψηλότατα επίπεδα οι τιμές του αλουμινίου

479
Σε υψηλότατα επίπεδα οι τιμές του αλουμινίου

Σε υψηλά έξι μηνών κινούνται οι τιμές του αλουμινίου, καθώς η ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης πυροδότησε τις προσδοκίες για ενίσχυση της αγοράς.

Η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησε την Τρίτη 4 Αυγούστου κατά 0,3% στα 1.746,50 $ τον τόνο, ύστερα από άνοδο 2,2% τη Δευτέρα.

Οι τιμές του μετάλλου που χρησιμοποιείται στις μεταφορές και τις συσκευασίες έχει αυξηθεί κατά 20% από τα χαμηλά του Απριλίου, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η στήριξη των τιμών προήλθε κατά κύριο λόγο από την ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, όπου οι υψηλές εγχώριες τιμές έχουν απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες τόνους μετάλλου στη χώρα και τα αποθέματα παραμένουν χαμηλά, δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer Carsten Menke, προσθέτοντας ότι οι τιμές είναι απίθανο να αυξηθούν πάνω από 1.900 δολάρια.

Επιπλέον, στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σημειώθηκε επίσης αύξηση της ζήτησης, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo. Η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα δημιούργησε μια νέα και σημαντική ροή ζήτησης αλουμινίου.

Παρόμοια εικόνα και για την παραγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ η οποία βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 1-1 / 2 χρόνια τον Ιούλιο. Οι αναλυτές της Citi προβλέπουν ότι οι τιμές του αλουμινίου LME θα είναι περίπου 1.700 $ το τέταρτο τρίμηνο, ενώ θέτουν ως τιμή-στόχο τα 1.900 $ για το 2021 και 2.000 $ το 2022.

Η Citi σημειώνει ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα μπορούσε να οδηγήσει την παγκόσμια αγορά από πλεόνασμα 2,5 εκατομμυρίων τόνων το 2020 σε έλλειμμα 1,7 εκατομμυρίων τόνων έως το 2023. «Το κόστος παραγωγής εξαιτίας της αύξησης των τιμών της αλουμίνας και της ενέργειας, καθώς και του χαμηλότερου δολαρίου, αναμένεται να δώσουν ώθηση σε ένα νέο ράλι των τιμών του αλουμινίου», καταλήγει το memo.

Φωτό: Peter Foerster/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.