Open-loop scrubbers τέλος και στο Ομάν 

Open-loop scrubbers τέλος και στο Ομάν 

458
Open-loop scrubbers τέλος και στο Ομάν 

Απαγόρευση της χρήσης scrubbers ανοιχτού τύπου, ανακοίνωσε το Ομάν, σύμφωνα με τον αλληλοασφαλιστικό οργανισμό Standard Club. Από εδώ και στο εξής, όσα πλοία προβαίνουν σε εμπορικές δραστηριότητες ή απλώς καταπλέουν τα χωρικά ύδατα της χώρας, οφείλουν να χρησιμοποιούν είτε scrubbers κλειστού βρόγχου, είτε υβριδικά. Ως εκ τούτου, τα πλοία στα χωρικά ύδατα του Ομάν δεν θα είναι σε θέση να απορρίπτουν τα λύματα από τα scrubbers, εκτός εάν για τα πλοία αυτά έχει συμφωνηθεί η χρήση κάποιας ιδιωτικής εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Standard Club, δεν υπάρχει (προσώρας) ένα οριζόντιο χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νέα απαγόρευση. Κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά, ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Υποθέσεων του Ομάν, καθώς και από την αρμόδια λιμενική αρχή. Το Standard Club αναφέρει επίσης ότι τα πλοία μπορεί και να κρατηθούν από τις αρμόδιες αρχές, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.