Ομάν: Κινήσεις-ματ για την ανάδειξη σε κορυφαίο κόμβο logistics

Ομάν: Κινήσεις-ματ για την ανάδειξη σε κορυφαίο κόμβο logistics

76
Ομάν: Κινήσεις-ματ για την ανάδειξη σε κορυφαίο κόμβο logistics

Ο όμιλος logistics του Ομάν, ASYAD, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συγχώνευση των Oman Shipping Company (OSC) και Oman Drydock Company (ODC), σε συμφωνία με τις βλέψεις του για την παροχή ολοκληρωμένων και αποδοτικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις διεθνείς αγορές.

Με την ενοποίηση των δύο εταιρειών, το ASYAD Group επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πλήρες σχήμα παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών αλλά και τελικών σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς νωρίτερα είχε λάβει χώρα η ενοποίηση των Oman National Transport Company και National Ferries Company (NFC) για την ενιαιοποίηση των δημόσιων μεταφορών της χώρας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η OSC διαθέτει στόλο 50 πλοίων, ενώ η ODC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή. Τέλος, ο κρατικός όμιλος ASYAD του Ομάν ελέγχει 16 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ στόχος του είναι το Ομάν να καταστεί ένας από τους δέκα μεγαλύτερους κόμβους logistics του κόσμου.

Φωτό: Aleksandar Plavevski/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.