Οι εκτιμήσεις για τις τιμές και τα αποθέματα καφέ

Οι εκτιμήσεις για τις τιμές και τα αποθέματα καφέ

121
Οι εκτιμήσεις για τις τιμές και τα αποθέματα καφέ

Για αύξηση της τιμής του καφέ περί τα τέλη του έτους, κάνει λόγο το Reuters, παρά τις παγκόσμιες εκτιμήσεις για πλεόνασμα αποθεμάτων για την περίοδο 2020-2021.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την ποικιλία arabica, κατέγραψαν αύξηση κατά 0,9% τη Δευτέρα 3 Αυγούστου σε σχέση με την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στα 1,20 δολάρια ανά λίβρα (lb). Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την ποικιλία robusta, εκτιμάται ότι θα διαπραγματεύονται στα 1,39 δολάρια ανά τόνο κατά την περίοδο του Δεκεμβρίου, αύξηση κατά 3,42% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το παγκόσμιο πλεόνασμα καφέ θα αυξηθεί από τους 1,85 εκατ. σάκους 60 κιλών έκαστος της περιόδου 2019-2020, στους 5 εκατ. σάκους 60 κιλών έκαστος την περίοδο 2020-2021.

Το Reuters αναφέρει, ότι αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη προσφορά της ποικιλίας arabica κατά την περίοδο της πανδημίας, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση της περιόδου.

Όσον αφορά την ποικιλία robusta, η κατανάλωση έχει αυξηθεί, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης αγοράς από τα σουπερμάρκετ. Ως εκ τούτου, οι εκτιμήσεις σχετικά με τα αποθέματα robusta συνιστούν έλλειμμα κατά 1 εκατ. σάκους των 60 κιλών για την περίοδο 2020-2021 ενώ τα αποθέματα arabica αναμένεται να καταγράψουν πλεόνασμα κατά 5,9 εκατ. σάκους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.