Βραζιλία: «Ανοίγουν» oι πτήσεις, προς παγκόσμια έκπληξη

Βραζιλία: «Ανοίγουν» oι πτήσεις, προς παγκόσμια έκπληξη

307
Βραζιλία: «Ανοίγουν» oι πτήσεις, προς παγκόσμια έκπληξη

Σε επανέναρξη των διεθνών της πτήσεων προέβη η Βραζιλία, κίνηση που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενδεχομένως απορία, καθώς η χώρα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων MercoPress, οι τουρίστες από όλα τα μέρη του πλανήτη θα μπορούν να ταξιδέψουν προς τη Βραζιλία, εφόσον έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Ωστόσο, οι απαγορεύσεις στις αφίξεις επιβατών από ξηράς και από θαλάσσης επεκτάθηκαν για τριάντα ακόμα ημέρες.

Το άνοιγμα των πτήσεων από πλευράς Βραζιλίας έχει προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς χώρες της Λατινικής Αμερικής με σημαντικά λιγότερα κρούσματα, όπως η Κολομβία, ο Παναμάς, η Αργεντινή και το Περού, δεν έχουν προβεί σε παρόμοια κίνηση. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του MercoPress, η Βραζιλία οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς τους 100.000 θανάτους από τον κορονοϊό.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο έχει ταχθεί επανειλημμένως κατά της επιβολής περιοριστικών μέτρων στις οικονομικές δραστηριότητες της χώρας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξάνεται ραγδαία λόγω της ελλιπούς ή μη τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει πως η οικονομία της Βραζιλίας έχει συρρικνωθεί κατά 9,1% φέτος, ποσοστό-ρεκόρ για τη χώρα.

Σύμφωνα με χαρακτηριστική δήλωση του Dr Alexandre Naime, επικεφαλής του Τμήματος Μεταδοτικών Ασθενειών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, «η Βραζιλία βιώνει τη χειρότερη φάση της πανδημίας. Παραδόξως, η δημόσια πολιτική και η συμπεριφορά των πολιτών βαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, σαν να μη ζούμε μια καθημερινή τραγωδία».

Φωτό: Fernando Bizerra/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.