Superyachts: Η εικόνα της αγοράς

Superyachts: Η εικόνα της αγοράς

1531
Superyachts: Η εικόνα της αγοράς

Ο οίκος αναλύσεων VesselsValue εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα για την αξιολόγηση και την παροχή σημαντικών πληροφοριών αναφορικά με την αγορά των Superyachts.

Όπως σημειώνει η ερευνητική ομάδα της VesselsValue, στόχος είναι η διαφάνεια στον κλάδο, καθώς οι τιμές αγοραπωλησιών τέτοιων σκαφών σπάνια γίνονται δημοσίως γνωστές, ενώ ανά πάσα στιγμή το 20% του στόλου είναι διαθέσιμο να αλλάξει χέρια.

Η πλατφόρμα της VesselsValue θα παράσχει στοιχεία για τις τιμές αγοραπωλησίας και τις συναλλαγές 9.000 Superyachts, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο Motor Yacht (σε όρους Gross Tonnage) του υφιστάμενου στόλου είναι το «M/Y Dilbar», το οποίο ναυπηγήθηκε το 2016 και ανήκει στον Ρώσο Alisher Usmanov. Η αξία του, δε, ανέρχεται στα $648 εκατ.

Όπως αναφέρει ο οίκος αναλύσεων, το 2019 ήταν καλό για τις αγοραπωλησίες Superyachts, καθώς υπήρξε σημαντική ρευστότητα στην αγορά. Οι πωλήσεις για το 2020 είναι μειωμένες κατά 30%, ωστόσο παραμένουν σε ένα υγιές επίπεδο, κατά τη VesselsValue, η οποία προσθέτει ότι, καθώς στο βόρειο ημισφαίριο επικρατεί καλοκαίρι, οι συναλλαγές θα αυξηθούν. Βέβαια δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλεφθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας και στη συγκεκριμένη αγορά.

superyachts
Πηγή: VesselsValue

Φωτό: Marcin Ciszewski/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.