Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εξαγωγές καυσίμων

Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εξαγωγές καυσίμων

102
Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εξαγωγές καυσίμων

Πτώση κατά 50% στις εξαγωγές καυσίμων diesel κατέγραψε για τον μήνα Ιούνιο η Κίνα, σύμφωνα με το Reuters. Η εν λόγω πτώση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι, παρά την οικονομική και παραγωγική ανάκαμψη που παρατηρείται στη χώρα, οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη ζήτηση πετρελαίου εξακολουθούν να είναι σημαντικές.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας (General Administration of Customs) ανακοίνωσε ότι η χώρα εξήγαγε 1,04 εκατ. τόνους diesel τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με εξαγωγές 2,07 εκατ. τόνων την ίδια περίοδο του 2019. Ωστόσο, αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές βενζίνης, καθώς αυτές ανήλθαν σε 760.000 τόνους τον Ιούνιο σε σχέση με τους 680.000 τόνους τον Μάιο.

Επιπλέον, οι εξαγωγές κηροζίνης της Κίνας για τον Ιούνιο κατέγραψαν πτώση κατά 38% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 και ανήλθαν σε 770.000 τόνους. Βέβαια, οι εξαγωγές αυτές ήταν περισσότερες σε σχέση με τον Μάιο του 2020 (560.000 τόνοι).

Ακόμη, οι εξαγωγές LNG της χώρας σημείωσαν αύξηση κατά 29,2% τον Ιούνιο σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, στους 5,79 εκατ. τόνους. Αν και οι εξαγωγές καυσίμων της Κίνας έχουν ως επί το πλείστον καταγράψει μειώσεις, η χώρα φαίνεται να στρέφει την προσοχή της εντός των συνόρων της, όπου η ζήτηση καυσίμων αυξάνεται, καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού αρχίζουν να αίρονται. Ωστόσο, τα επίπεδα ρεκόρ παραγωγής crude oil του Ιουνίου σε συνδυασμό με τη μέτρια κατανάλωση βενζίνης και καυσίμων diesel ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας πολύ υψηλών αποθεμάτων, που ενδέχεται να μην απορροφηθούν.

Φωτό: Tannen Maury: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.