Ναυτιλιακό καύσιμο LNG: Οι βλέψεις των Βρυξελλών

Ναυτιλιακό καύσιμο LNG: Οι βλέψεις των Βρυξελλών

171
Ναυτιλιακό καύσιμο LNG: Οι βλέψεις των Βρυξελλών

Σε χρηματοδότηση ύψους 11 εκατ. ευρώ προέβη η EU Connecting Europe Facility (CEF) προς την εταιρεία παροχής υπηρεσιών bunkering Titan LNG. Το ποσό θα κατανεμηθεί για την ανάπτυξη του project «Bio2Bunker» της Titan LNG, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία και στην επέκταση μιας ευρείας εφοδιαστικής αλυσίδας του καυσίμου (Bio)LNG-BLNG.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το project περιλαμβάνει την «επιστράτευση» τριών φορτηγίδων μεταφοράς καυσίμων στα λιμάνια Zeebrugge, Rotterdam και Lübeck. Οι εν λόγω φορτηγίδες θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις ήδη υπάρχουσες φορτηγίδες FlexFuelers της Titan LNG.

Στην ανακοίνωση της Titan LNG αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι πελάτες μας στον ναυτιλιακό κλάδο έρχονται αντιμέτωποι με μια μελλοντική απόφαση: να χρησιμοποιούν MGO, ΗFO με scrubbers ή να επιλέξουν το (Bio)LNG, τη μόνη εναλλακτική που μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς προσώρας».

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει σημαντική υποστήριξη για την υπέρβαση των όποιων εμποδίων σχετικά με τη χρήση και την ανάπτυξη τεχνολογιών καυσίμου LNG.

Φωτό: titan-lng.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.