Νότια Κορέα: Κυβερνητικό πακέτο στήριξης της οικονομίας

Νότια Κορέα: Κυβερνητικό πακέτο στήριξης της οικονομίας

77
Νότια Κορέα: Κυβερνητικό πακέτο στήριξης της οικονομίας
Κορέα

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θέτει σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης της οικονομίας με ένα πακέτο ύψους 114,1 τρισ. γουάν (94,6 δισ. δολάρια), σε μια «Πράσινη Νέα Συμφωνία» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ώθησης της οικονομίας, ώστε να ανακάμψει από τον αντίκτυπο του κορονοϊού, αποκάλυψε ο πρόεδρος Moon Jae-in.

Το σχέδιο θα απομακρύνει την οικονομία της χώρας από τη μεγάλη της εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και θα προωθήσει φιλικές προς το περιβάλλον βιομηχανίες, που τροφοδοτούνται από ψηφιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτροκίνητων και υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων, «έξυπνων» δικτύων και τηλεϊατρικής.

Τα νέα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 1,9 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2025, ανέφερε ο πρόεδρος Moon σε ομιλία του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Νότια Κορέα στόχευε να κυκλοφορούν στους δρόμους της 1,13 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα και 200.000 αυτοκίνητα υδρογόνου έως το 2025, από 91.000 και 5.000 αντίστοιχα στα τέλη του 2019. Τώρα, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει τους σταθμούς φόρτισης για τα οχήματα.

Το σχέδιο της Σεούλ αφορά την επέκταση της τηλεϊατρικής, την τηλεργασία για επιχειρήσεις και διαδικτυακά σχολεία που βασίζονται σε ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), και θα περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών που εγκαθιστούν τα συστήματα.

Φωτό:  Nicki Eliza Schinow/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.