Καλαμπόκι: Οι καιρικές συνθήκες, εμπόδιο για τις καλλιέργειες στη Βραζιλία

Καλαμπόκι: Οι καιρικές συνθήκες, εμπόδιο για τις καλλιέργειες στη Βραζιλία

69
Καλαμπόκι: Οι καιρικές συνθήκες, εμπόδιο για τις καλλιέργειες στη Βραζιλία

Το εθνικό πρακτορείο γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παραγωγή καλαμποκιού το 2019/2020, στους 100,56 εκατ. τόνους. Οι αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις του Conab έκαναν λόγο για παραγωγή 100,99 εκατ. τόνων.

Στη Βραζιλία, η πρώτη φάση σποράς καλαμποκιού πραγματοποιείται μεταξύ Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη φάση μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Αντίστοιχα, η συγκομιδή πραγματοποιείται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαΐου και Ιουνίου-Ιουλίου.

Οι αναθεωρημένες προς τα κάτω εκτιμήσεις για την παραγωγή καλαμποκιού της Βραζιλίας αποτελούν κυρίως απόρροια των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές-κλειδιά για τις καλλιέργειες.

Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η παραγωγή καλαμποκιού της Βραζιλίας θα φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ, παρά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων. Την ίδια ώρα, το Conab εκτιμά ότι τα τελικά αποθέματα καλαμποκιού το 2019/2020 θα αγγίξουν τους 8,7 εκατ. τόνους, ο μικρότερος δηλαδή αριθμός από το 2015/2016.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εγχώρια κατανάλωση, οι εκτιμήσεις του Conab είναι επίσης αναθεωρημένες προς τα κάτω και συγκεκριμένα από τους 68,52 εκατ. τόνους στους 68,43 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.