LNG: Ιαπωνική επέλαση στη Μοζαμβίκη

LNG: Ιαπωνική επέλαση στη Μοζαμβίκη

176
LNG: Ιαπωνική επέλαση στη Μοζαμβίκη

H ιαπωνική κυβέρνηση και κορυφαίες εταιρείες ενέργειας καλοβλέπουν τις προοπτικές επένδυσης σε πεδίο παραγωγής LNG στη Μοζαμβίκη.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Asia Nikkei, μια ομάδα τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Japan Bank for International Cooperation και των τριών μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών της ασιατικής χώρας, αναμένεται να παράσχει χρηματοδότηση ύψους $14,4 δισ. για την ανάπτυξη του εν λόγω LNG project στην αφρικανική χώρα. Η συγκεκριμένη σύμπραξη εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη τέτοια επένδυση στη Μοζαμβίκη θα εξασφαλίσει για την Ιαπωνία μια σταθερή παραγωγή LNG, ενώ θα διαφοροποιήσει και το χαρτοφυλάκιο προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου για την ασιατική χώρα.

Μάλιστα πρόκειται για μία εκ των μεγαλύτερων ιαπωνικών επενδύσεων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό σχεδιασμό, η έναρξη της παραγωγής 12 εκατ. τόνων LNG από το πεδίο προορίζεται για το 2024. Από τους 12 εκατ. τόνους, το 30% θα διοχετευτεί για την Jera, ένα joint venture των Tokyo Electric Power Co. Holdings, Chubu Electric Power, Tokyo Gas και Tohoku Electric Power.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τέλος, το Asia Nikkei, τα αποθέματα LNG στο πεδίο ανέρχονται στο δεκαπλάσιο των ετήσιων εισαγωγών της Ιαπωνίας και συνεπώς είναι έκδηλη η αισιοδοξία από ιαπωνικής πλευράς ότι θα υπάρχει μια σταθερή πηγή προμηθειών τα επόμενα χρόνια.

Φωτό: Dram Van De Biezen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.