Γαλλία: Πτώση αναμένεται για την παραγωγή σιταριού

Γαλλία: Πτώση αναμένεται για την παραγωγή σιταριού

62
Γαλλία: Πτώση αναμένεται για την παραγωγή σιταριού

H παραγωγή μαλακού σιταριού της Γαλλίας αναμένεται να υποχωρήσει φέτος κατά 21%, κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη χώρα, ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Καλλιεργειών.

Σε αυτή την πρώτη εκτίμηση, το γαλλικό υπουργείο τονίζει ότι η παραγωγή μαλακού σιταριού θα κινηθεί στους 31,31 εκατ. τόνους έναντι 39,55 εκατ. τόνων το

2019. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 12,4% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας και, εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη συγκομιδή από το 2004. Η χαμηλότερη παραγωγή μαλακού σιταριού στη Γαλλία σημειώθηκε το 2016.

Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις υπολογίστηκαν σε 4,59 εκατ. εκτάρια, ο μικρότερος αριθμός από το 2003. «Η καλλιεργητική περίοδος 2019-2020 χαρακτηρίζεται από δυσκολίες κατά τη σπορά το φθινόπωρο, λόγω της έντονης βροχής, και από την ξηρασία της άνοιξης. […] Οι συνθήκες αυτές επηρέασαν ιδιαίτερα το μαλακό σιτάρι», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Αναλυτές και έμποροι ανέμεναν μειωμένη παραγωγή φέτος, ωστόσο είχαν θέσει τον πήχη στους 32-33 εκατ. τόνους σιταριού. Σε ό,τι αφορά το κριθάρι, οι εκτιμήσεις του γαλλικού υπουργείου κάνουν λόγο για παραγωγή στους 12,33 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 10,3% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.