Συνεργασία Cosco-Αlibaba με φόντο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Συνεργασία Cosco-Αlibaba με φόντο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

191
Συνεργασία Cosco-Αlibaba με φόντο την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Στην υπογραφή συνεργασίας με τον ναυτιλιακό κολοσσό Cosco προέβησαν οι εταιρείες παροχής ψηφιακών λύσεων στον τομέα των logistics, Ant Group και Alibaba Group. Στόχος είναι η προώθηση και η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ant Group, κίνητρο της συνεργασίας με την Cosco αποτελεί η ανάγκη για απλοποίηση της διαδικασίας μεταφορών. Με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε μια πλατφόρμα δεδομένων, διευκολύνοντας έτσι τα logistics της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

«Μέσω της τεχνολογίας blockchain της Ant Group, ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την ψηφιοποίηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και να συνεργαστούμε με την Cosco, ώστε να καταστήσουμε ευκολότερο και αποτελεσματικότερο το παγκόσμιο εμπόριο», δήλωσε ο Eric Jing, εκτελεστικός πρόεδρος του Ant Group.

Τόσο το Alibaba Group όσο και το Ant Group φαίνεται πως έχουν ιδιαίτερη διάθεση για συμμετοχή στον ναυτιλιακό κλάδο, με αμφότερους τους ομίλους να έχουν προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοια συμφωνία με το China Merchants Port Group. Παράλληλα, το Alibaba Group έγινε πρόσφατα μέλος της νέας πρωτοβουλίας του International Port Community Systems Association (IPCSA) για την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στις φορτωτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosco έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να επιστρατεύσει την τεχνολογία blockchain, σε συνεργασία με τον λιμένα του Quingdao, με την Αρχή του λιμένα να υπογραμμίζει την απλοποίηση των διαδικασιών και την εξοικονόμηση χρόνου που επιτυγχάνονται μέσω του blockchain.

Φωτό: Aleksandar Plavevski/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.