Maersk: Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

Maersk: Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

126
Maersk: Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της

Η Maersk ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ότι ήλθε σε συμφωνία με τη Bridgepoint Development Capital για την εξαγορά της KGH Customs Services (KGH), σουηδικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στους τομείς διαχείρισης υπηρεσιών εμπορίου και τελωνείων στην Ευρώπη.

Με την κίνηση αυτή, ο δανέζικος κολοσσός προβαίνει σε ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του ως ολοκληρωμένης εταιρείας container logistics, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για τους πελάτες του. Η KGH επικεντρώνεται εμπορικά στις ψηφιακές λύσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της, όραμα που μοιράζεται βέβαια και η Maersk. H δανέζικη εταιρεία, από το 2016, έχει προβεί σε αποεπενδύσεις στους τομείς ενέργειας και επικεντρώνεται πλέον στα logistics και στον κλάδο των containers, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εξαγόρασε την εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων Performance Team καθώς και την Vandegrift, εταιρεία μεσιτείας τελωνειακών υπηρεσιών.

H εξαγορά της KGH από τη Maersk θα ανέλθει στο ποσό των $279 εκατ., όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της δανέζικης εταιρείας. Τέλος, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, εκκρεμούν διάφορες νομικές και οικονομικές εγκρίσεις.

Karsten Klama/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.