DSME και SHI «κλείνουν το μάτι» σε ρωσικά παγοθραυστικά LNG πλοία

DSME και SHI «κλείνουν το μάτι» σε ρωσικά παγοθραυστικά LNG πλοία

175
DSME και SHI «κλείνουν το μάτι» σε ρωσικά παγοθραυστικά LNG πλοία

Tα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. (DSME) and Samsung Heavy Industries Co. (SHI) καλοβλέπουν την προοπτική εξασφάλισης παραγγελιών για παγοθραυστικά LNG πλοία από τη Ρωσία, που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της δεύτερης φάσης του Yamal Project.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του BusinessKorea, η DSME θα εξασφαλίσει από την κρατική Novatek παραγγελίες για 12 παγοθραυστικά, αξίας $4 δισ. Υπενθυμίζεται ότι η DSME είχε κατασκευάσει 15 παγοθραυστικά LNG carriers για την πρώτη φάση του Yamal Project, το 2014. Τα νέα παγοθραυστικά πλοία που θα ναυπηγήσει η DSME προορίζονται για τη μεταφορά 19,8 εκατ. τόνων LNG ετησίως από πεδίο φυσικού αερίου στην περιοχή της Βόρειας Αρκτικής.

Από την άλλη, η Samsung Heavy Industries το 2019 είχε εξασφαλίσει παραγγελίες για πέντε από τα 15 παγοθραυστικά πλοία της δεύτερης φάσης του Yamal Project, ενώ πιθανολογείται ότι και τα εναπομείναντα δέκα θα ναυπηγηθούν επίσης από τη Samsung Heavy Industries.

Φωτό αρχείου: Anatoly Maltsev/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.