Pakistan International Airlines: γιατί πρέπει να αποφεύγεται

Pakistan International Airlines: γιατί πρέπει να αποφεύγεται

882
Pakistan International Airlines: γιατί πρέπει να αποφεύγεται

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (ΕΑSA) ενημέρωσε την Pakistan International Airlines (PIA), τις αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας των κρατών μελών της ΕΕ αλλά και το επιβατικό κοινό ότι προχωρά άμεσα στην απαγόρευση οποιασδήποτε πτήσης της εταιρείας από και προς την Ευρώπη. Η άμεση απαγόρευση εκτέλεσης όλων των πτήσεων από και προς την Ευρώπη αφορά το διάστημα από 1 Ιουλίου έως 21 Δεκεμβρίου 2020. Η απαγόρευση οφείλεται στη μη ικανοποιητική πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της πτητικής ασφάλειας που απαιτείται από την EASA για όλους τους αερομεταφορείς που εκτελούν πτήσεις από προς και εντός της Ευρώπης και  εξαιτίας των πρόσφατων αποκαλύψεων που αφορούσαν 100 πιλότους της PIA oι οποία είχαν αποκτήσει ή με παράνομους τρόπους ή  με πλαστά έγγραφα τις επαγγελματικές τους άδειες.

Επιπρόσθετα η  βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις τακτικές πτήσεις της PIA από και προς τη Βρετανία. Tα τελευταία τέσσερα χρόνια η PIA έχει καταγράψει δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα και αρκετά ακόμα συμβάντα χωρίς όμως απώλειες ζωής.

Φωτό: Pakistan International Airlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.