Η μεγαλύτερη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων στην ιστορία

Η μεγαλύτερη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων στην ιστορία

138
Η μεγαλύτερη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων στην ιστορία

Το πλοίο συλλογής απορριμμάτων από τη θάλασσα «S/V KWAI» της Ocean Voyages Institute έδεσε στο λιμάνι της Χονολουλού πρόσφατα, μετά από δύο ημέρες εξερεύνησης, κατά την οποία αφαιρέθηκαν 103 τόνοι αλιευτικών διχτυών και πλαστικών στη North Pacific Subtropical Convergence Zone ή, όπως είναι ευρέως γνωστό, Great Pacific Garbage Patch ή Gyre.

Ως εκ τούτου, η ΜΚΟ Ocean Voyages Institute έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων στην περιοχή, διπλασιάζοντας τον όγκο που συνέλεξε σε σχέση με πέρυσι.

Diver With Net

«Είμαι πολύ περήφανη για τη σκληρή δουλειά του πληρώματός μας», τόνισε αρχικά η Mary Crowley, επικεφαλής της Ocean Voyages Institute. Και συνεχίζει: «Ξεπεράσαμε τον στόχο μας να συλλέξουμε 100 τόνους τοξικών πλαστικών και εγκαταλελειμμένων διχτυών. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της υγείας των ωκεανών μας, που επηρεάζει τη δική μας υγεία αλλά και του πλανήτη».

Για τη συλλογή αλιευτικών διχτυών που έχουν συσσωρευτεί στους ωκεανούς, η Ocean Voyages Institute χρησιμοποιεί από το 2018 ειδικά συστήματα καταγραφής, βελτιώνοντας έτσι το επιχειρησιακό έργο της ΜΚΟ.

Το Pacific Gyre βρίσκεται μεταξύ Χαβάης και Καλιφόρνιας και είναι η περιοχή με τα περισσότερα πλαστικά μεταξύ των πέντε κύριων περιοχών συσσώρευσης πλαστικών στους ανοιχτούς ωκεανούς (Gyre).

Η εταιρεία Matson, με έδρα τη Χονολουλού, θα συμβάλει στη διαχείριση και στην ασφαλή ανακύκλωση των απορριμμάτων-ρεκόρ της Ocean Voyages Institute.

Φωτό: www.oceanvoyagesinstitute.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.