Στ. Τσαντάνης: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς των Capesizes

Στ. Τσαντάνης: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς των Capesizes

230
Στ. Τσαντάνης: Θετικές οι προοπτικές της αγοράς των Capesizes

Θετικές είναι οι προοπτικές της αγοράς των bulk carriers για το υπόλοιπο του 2020, σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Τσαντάνη, πρόεδρο και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp., όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το α΄ τρίμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαντάνης αρχικά αναφέρθηκε στις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι κοινωνίες, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις από την πανδημία. «Υπό αυτές τις συνθήκες, προτεραιότητά μας ήταν η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της εταιρείας στη θάλασσα και στα γραφεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επιδόσεις του στόλου της Seanergy επηρεάστηκαν αρνητικά από τις στρεβλώσεις στο εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος, ως απόρροια της σταδιακής διακοπής της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και συνεπώς της παραγωγής χάλυβα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Τσαντάνης, για το υπόλοιπο του 2020, η ισχυρή ζήτηση για χάλυβα από την Κίνα, τα ιστορικά χαμηλά αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος και η ανάκαμψη των βραζιλιάνικων εξαγωγών iron ore δημιουργούν ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την αγορά των Capesizes. «Παρά την εξασθενημένη αγορά κατά τους πρώτους δύο μήνες του β΄ εξαμήνου, το μέσο ημερήσιο TCE του δείκτη των Capesizes βελτιώθηκε τον Ιούνιο στα $29.400 από τα $2.000 τον Μάιο», ανέφερε ο επικεφαλής της Seanergy.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στο $1 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2020 έναντι $0,4 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.