Πετρέλαιο: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Πετρέλαιο: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

234
Πετρέλαιο: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, εν μέσω μιας μικρής και συνάμα σταθερής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent κατέγραψαν μείωση κατά 0,1%, στα $40,98 ανά βαρέλι. Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού κατέγραψαν αύξηση κατά 0,2%, στα $38,56 ανά βαρέλι.

Ωστόσο, υπό τον φόβο νέας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία, η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να επιβραδυνθεί σημαντικά. Ο αριθμός των νεκρών, την περασμένη Κυριακή, από τον ιό ξεπέρασε τις 500.000 παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters.

Αν και οι τιμές του πετρελαίου δέχονταν ιδιαίτερη πίεση λόγω των υψηλών αποθεμάτων καθώς και λόγω των χαμηλών περιθωρίων διύλισης, εντούτοις το Brent θα κλείσει, σύμφωνα με αναλυτές, τον Ιούνιο με θετικό πρόσημο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

H πρόσφατη απόφαση του OPEC+ να συνεχίσει την άνευ προηγουμένου περικοπή της παραγωγής πετρελαίου 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σε συνδυασμό με τις περικοπές αμερικανικών και καναδικών εταιρειών, αναμένεται να συνεχίσουν να ωθούν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου.

Φωτό: Sherwin/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.