Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Γ. Τεριακίδη

Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Γ. Τεριακίδη

2056
Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Γ. Τεριακίδη

Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουνίου 2020 ο Μιχάλης Γ. Τεριακίδης, o επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Halkidon Shipping Corp.

Ο Μιχάλης Γ. Τεριακίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1939. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών, ωστόσο τον «κέρδισαν» μηχανικά/τεχνικά θέματα αντί των οικονομικών. Η σταδιοδρομία του στη ναυτιλία ξεκίνησε το 1970 μπαρκάροντας για ένα διάστημα στα πλοία της Halkidon Shipping, την εταιρεία που «υπηρέτησε» ως πρόεδρος για πολλά χρόνια ακόμα και μέχρι το τέλος της ζωής του.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του αγαπημένου μας Προέδρου, συναδέλφου, δασκάλου και φίλου Μιχάλη Γ. Τεριακίδη. Την απουσία του θα νιώσουν έντονα όλοι όσοι τον γνώριζαν, μα αφήνει ανεξίτηλα σε όλους μια πλούσια κληρονομιά και το αίσθημα προσφοράς», ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Halkidon Shipping Corp.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής (Λεωφόρος Μεσογείων, Αγία Παρασκευή) την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, η οικογένεια ζητά την κατανόηση για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός της εκκλησίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές να γίνουν στην Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», της ναυτιλιακής κοινότητα που εκτελεί έργο φιλανθρωπικής στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.