Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η χείρα βοηθείας από το Ιράν

Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η χείρα βοηθείας από το Ιράν

175
Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η χείρα βοηθείας από το Ιράν

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, εμπορικό πλοίο του ιρανικού νηολογίου κατέπλευσε σε λιμάνι της Βενεζουέλας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Το πλοίο «Golsan», που μετέφερε τρόφιμα για το λατινοαμερικανικό κράτος, προσέγγισε το λιμάνι La Guaira, έπειτα από ταξίδι περίπου ενός μηνός.

Πρόκειται για μία ακόμα εμπορική συναλλαγή που πραγματοποιεί η Βενεζουέλα, με το Ιράν να αγνοεί τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Η κυβέρνηση Τραμπ αποσκοπεί στην εκδίωξη του προέδρου της Βενεζουέλας από την εξουσία, ενώ υποστηρίζει τον πολιτικό του αντίπαλο, Juan Guaidó. Παράλληλα, ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την εξουσία του και να αντικαταστήσει την υφιστάμενη κυβέρνηση με μια «κυβέρνηση-μαριονέτα», προκειμένου να εκμεταλλευτεί τους πόρους της Βενεζουέλας.

Τέλος, το Tasnim αναφέρει ότι η πρόσφατη ιρανική αρωγή προς τη Βενεζουέλα συντέλεσε στην εν μέρει επαναλειτουργία του συγκροτήματος διυλιστηρίων Paraguana, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που έχει πλέον ξεκινήσει να παράγει πετρέλαιο (βενζίνη).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.