ΗΠΑ: στοχοποίηση ιρανών πλοιάρχων

ΗΠΑ: στοχοποίηση ιρανών πλοιάρχων

210
ΗΠΑ: στοχοποίηση ιρανών πλοιάρχων

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Ιουνίου πως η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μέτρα εναντίον πέντε Ιρανών πλοιάρχων,  ιρανικών πετρελαιοφόρων που πρόσφατα ολοκλήρωσαν παραδόσεις πετρελαίου στη Βενεζουέλα. Οποιαδήποτε κινητή ή ακίνητη περιουσία των πέντε πλοιάρχων κάτω από αμερικανική δικαιοδοσία, εφεξής θα δεσμεύεται. Επιπλέον οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει εφεξής οποιαδήποτε επαγγελματική, συμβατική ή ενοχική σχέση με τους συγκεκριμένους πλοιάρχους θα ελέγχεται από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες.

Ενημερώνοντας τους συντάκτες, ο υπουργός Πομπέο πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γουαϊδό.

Η Ουάσιγκτον, που επιδιώκει να ανατρέψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, θεωρεί ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον Γουαϊδό, τον οποίον έχουν αναγνωρίσει ως ηγέτη της χώρας, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, και αρκετές άλλες δυτικές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.