Παραγουάη: Το εμπόριο σε αριθμούς

Παραγουάη: Το εμπόριο σε αριθμούς

160
Παραγουάη: Το εμπόριο σε αριθμούς

Τα έσοδα από τo εξωτερικό εμπόριο της Παραγουάης έφτασαν τα 8,081 εκατ. δολάρια για τους πρώτους μήνες του 2020, 21,1% λιγότερα σε σχέση με την ίδια περίoδο του 2019, σύμφωνα με την Paraguay Fluvial. Τα έσοδα από τις εξαγωγές έφτασαν τα 4,262 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση κατά 21,8% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα πλοία του νηολογίου της Παραγουάης πραγματοποίησαν αποστολές σε 125 χώρες, με την Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Χιλή να αποτελούν τους κύριους προορισμούς. Η Αργεντινή κατέλαβε την πρώτη θέση ως χώρα εισαγωγής προϊόντων από την Παραγουάη, αντιπροσωπεύοντας το 34,6% των συνολικών εξαγωγών της νοτιοαμερικανικής χώρας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Βραζιλία, καλύπτοντας το 32,5% των συνολικών εξαγωγών, ενώ τρίτη σε σειρά ήρθε η Χιλή (7,7% των εξαγωγών της Παραγουάης). Τα προϊόντα της Παραγουάης με τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν τα φασόλια σόγιας, το λάδι σόγιας και το κατεψυγμένο βοδινό κρέας.

Η αξία των εισαγωγών της Παραγουάης έφτασε τα 3,818 εκατ. δολάρια, μείωση κατά 20,3%. Η Κίνα αποτέλεσε τη μερίδα του λέοντος των εξαγωγών της Παραγουάης. Η ασιατική χώρα εισήγαγε κυρίως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ενώ όλα σημείωσαν μειώσεις σε σχέση με το 2019. Τέλος, οι εισαγωγές της Αργεντινής από την Παραγουάη ήταν το 8,8% των συνολικών εξαγωγών της δεύτερης.

Φωτό: Daniel Chediac/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.