Επιστροφή στην κανονικότητα για τις εξορύξεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Επιστροφή στην κανονικότητα για τις εξορύξεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

75
Επιστροφή στην κανονικότητα για τις εξορύξεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Σχεδόν σε πλήρη κανονικότητα επέστρεψαν οι επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, μετά το πέρας της τροπικής καταιγίδας Cristobal. Πλέον, μόλις το 3% των πλατφορμών στην περιοχή παραμένουν εκκενωμένες.

Το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Ιουνίου ότι η αρμόδια ομάδα ελέγχου σε συνεργασία με άλλες κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την εξέλιξη της τροπικής καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με στοιχεία πετρελαϊκών εταιρειών στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, οι εργαζόμενοι σε περίπου 20 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου έχουν απομακρυνθεί λόγω της καταιγίδας Cristobal.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, το BSEE εκτιμά ότι περίπου το 8,89% της συνολικής παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού έχει ανασταλεί. Το BSEE ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις θα επιθεωρηθούν με το πέρας της καταιγίδας. Μετά την εξακρίβωση ότι δεν υπάρχουν ζημιές στις εγκαταστάσεις, αυτές θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία. Αντίθετα, αυτές που έχουν υποστεί ζημιές θα αργήσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η BP ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου την έναρξη της λειτουργίας των τεσσάρων πλατφορμών της στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η καταιγίδα έδειχνε να υποχωρεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.