Ναυσιπλοΐα και πειρατεία: Η κατάσταση στην Ασία

Ναυσιπλοΐα και πειρατεία: Η κατάσταση στην Ασία

384
Ναυσιπλοΐα και πειρατεία: Η κατάσταση στην Ασία

Το ReCAAP Information Sharing Centre δημοσιοποίησε πρόσφατα το report του για τα περιστατικά πειρατείας και ληστρικών επιθέσεων στα ύδατα της Ασίας τον περασμένο Μάιο.

Συνολικά σημειώθηκαν έντεκα τέτοια περιστατικά σε εμπορικά πλοία στην Ασία τον Μάιο του 2020, εκ των οποίων τα δέκα αφορούσαν ένοπλες επιθέσεις και ένα απόπειρα πειρατείας. Και τα έντεκα ήταν πραγματικά περιστατικά και όχι απόπειρες επίθεσης, με την έννοια ότι οι δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Στο report του, το ReCAAP εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων εν πλω στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά της Σιγκαπούρης. Τον Μάιο καταγράφηκαν τρία περιστατικά ληστρικής επίθεσης σε πλοία στα Στενά της Σιγκαπούρης, με τον συνολικό αριθμό αυτών των περιστατικών στην εν λόγω περιοχή να ανέρχονται πλέον σε 15 από τις αρχές του έτους.

565656

Από τα έντεκα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων και πειρατείας, τα οκτώ έλαβαν χώρα σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα και τα υπόλοιπα τρία κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, από τις αρχές του έτους και σε μηνιαία βάση, τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός τέτοιων περιστατικών, και συγκεκριμένα έξι.

Φωτό: Stephen Morrison/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.